Home

Hoe behoort een mens waardevolle en smekende dienaar van Allah te zijn?


Hij die niet bidt om zijn geld te verdienen, lijkt op hem die zijn zwaard en schild wegstopt, en op de markt smeekt. Echter, na het bidden, zijn deel van Allah de Gulle de Onderhouder vragen, en om geen last voor andere te zijn, alles zelf doen, is iets moois en groots, wat op zich ook een aanbidding is.

Dat de mens voor de aanbidding is geschapen, laten zijn natuur en innerlijke wereld zien. Want, hij kan niet het niveau van een mus bereiken als het gaat om de daden en kracht die nodig zijn om in dit wereldse leven zich onderhouden. Maar, met de kennis en behoefte die nodig zijn voor zijn aanbidding in zijn innerlijke en geestelijke wereld, is hij koning en commendant van het dierenrijk.

Dus, o mijn ziel! Als jij het wereldse leven je doel maakt, dan ben je een individu van het laagste mussenrijk. Als jij het hiernamaals je doel maakt en als je dit leven daarvoor een reden en akker maakt en daarvoor werkt, dan ben je een grote commendant van het dierenrijk en ben je op deze wereld Allah's waardevolle en smekende dienaar en ben je Zijn eervolle en honorabele gast.

Bron: Said Nursi, De Woorden, Het Vijfde Woord

Share this