Home | Heiligen

Welke adviezen heeft Erzurumlu Ibrahim Hakki gegeven?


- Om bij de juiste mensen te horen, behoor je je geloof te versterken, je gebeden op tijd te bidden, de wil van je ego opzij te zetten, de kenmerken kennen en van Allah houden. 
- Je liefde voor de wereld is schadelijk. Je liefde tot de Ukba (eeuwige) smelt weg. Je liefde tot Allah is zowel schoon als prachtig. 
- Het hart van een onbehoedzame is verbonden met de wereld. Het hart van een vrome is verbonden met het eeuwige. 
- Het hart van een kenner is verbonden met Allah. Het hart is een hele goede vriend. Laat je hart met Allah, en je lichaam met het volk zijn. 
- Ow vriend. De tong is de weegschaal van een mens. Er zijn drie dingen die het probleem altijd naar zich toe trekken: een gesprek dat niet serieus, een grap of onzin is. Roddelen over een vriend, is een schande. 
- Grappen maken is een ramp dat de grootse uitstraling breekt. Schuldgevoel is een ramp dat gulheid breekt. Wanneer je praat,spreek de waarheid; kom je belofte na; mooi spreken en hardop groeten, is van de mooie Soennah. 
- Zachtaardig spreken en veel groeten, laat je de liefde van mensen winnen. 
- Ow vriend! De beste manier van het gedenken van Allah, is in stilte en met een vredig hart " La ilahe illallah" zeggen en harhalen. Gedenken van Allah is het licht van het hart, het geluk van de ziel. Het gedenken van Allah is een genot voor het lichaam, kracht voor de ziel. 
- Het glinster van het oog, is het licht van het geheim.  De gewoonte van een kenner, is het gedenken van Allah en alles behalve Hem vergeten. Het gedenken van Allah is een schoonheid voor het pure, een licht voor het verstand. 
- De gewoonte van een tong, is wat er door het hart heengaat. Hij die Allah citeert, zal Allah ook citeren. 
(Diyanet, 2014)
Share this